Díjugrató válogatottak

 

A felnőtt válogatott 2016-os versenyprogramja:

Május 5-8 CSIO Linz
Május 12-15 CSIO Celje
Június 9-12 CSIO Sopot
Július 14-17 CSIO Budapest
Július 28-31 CSIO Samorin.

Felnőtt válogatott keret:
Hugyecz Mariann
Horváth Balázs
ifj. Szabó Gábor
Szász Sándor
ifj. Tóth László

A 2016 év legfontosabb versenyi a válogatott számára Linz, Celje, Sopot, Budapest, Somorja. Az első négy verseny minősít a Nemzetek Díja döntőre. A tavalyi szezon második felére egy erős csapat állt össze , első sorban rájuk számítok a csapatversenyeken. De természetesen a lovak állapota is befolyásolja az aktuális utazó keretet.

2015 –ben több ígéretes ló, illetve ló-lovas páros is feltűnt a nemzetközi versenyeken és a hazai GP-ken, idén rájuk is számítok a válogatottban.

Fontos ,hogy már idén elkezdjünk készülni a 2017-es göteborgi Európa-bajnokságra és lehetőleg minél több páros minősülést és rutint szerezzen a nemzetközi versenyeken.

 

Utánpótlás válogatott keret - 2016

Gyermek „A” keret 

Alasztics Alíz 

Bognár Dóra 

Horváth Márkó 

Kof-Kiss Dorka 

Gyermek „B” keret

Bosits Boglárka

Janik Anna

Sári Mia Sarolt

Sólyom Bori Luca

Tóth Ninetta

Ifjúsági „A” keret 

Jármy Vince 

ifj. Lázár Zoltán 

Lehotai Máté 

Szuhai Péter 

Weinhardt Virág 

Ifjúsági „B” keret

Hollé Sára

Ódor Evelin

Reisz Panna

Sólyom Sára

Szarka Éva

Tóth Boglárka

Fiatal lovas „A” keret

Burucs Barna

Sopronyi Réka

Vándor Zsófia

Fiatal lovas „B” keret

Füzér Flóra

Máriás Sára

Szladek Máté

A teljesítmények tükrében folyamatos átjárás van a keretek közt, illetve megfelelő eredmények esetén a keretbe lehet kerülni.

Kövy András

utánpótlás kapitány

 

Díjugrató utánpótlás válogatottak programja - 2016

 

 A gyermek, ifjúsági és fiatal lovas válogatott 2016-os versenyszezonra kitűzött ajánlott és kötelező külföldi és hazai versenyeinek tervezete.

  

 

Ajánlott

EB válogató

 

Április 9-10

Válogatott edzőtábor

Balatonvilágos

 

 

Május 13-15

 

Lamprechtshausen/AUT

CSIO Ch J Yr

Május 27-29

Samorin  CSI**

 Ciekocinko /POL

CSIO Ch J Yr

Június 10-12

 

 Hagen/GER

CSIO Ch J Yr

Július 1-3

 Wr.Neustadt/AUT

 

CSI**

Július 29-31

 

Millstreet /IRL

Európa-bajnokság           Ch J Yr

 

 Amennyiben a fent felsorolt versenyeken kívül bármely korosztályos lovas más külföldi nemzetközi versenyen kíván szerepelni, részvételi szándékát az utánpótlás kapitánynak jelezze. A minősítő, illetve az ajánlott versenyekre a nevezést minél előbb, de legkésőbb a nevezési határidő előtt 5 nappal adja le minden lovas. A nevezésekkel kapcsolatos ügyintézésben Pataki-Csete Dorottya illetékes.

 

A válogatott összetartás 2016. április 9-10-e között kerül megrendezésre Balatonvilágoson. Kérünk minden Válogatott kerettagot, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016. április 04-ig Pataki-Csete Dorottyánál jelezze. A részvétel az “A” keret számára ajánlott, költségeket a Díjugrató Szakbizottság téríti, a “B” keret számára ajánlott, önköltséges. (részletek hamarosan itt a honlapon)

 

A gyermek, ifjúsági és fiatal lovas Európa-bajnokság 2016 július 27-31 között az írországi Millstreetben kerül megrendezésre. Annak a lovasnak, aki a kontinensviadalon részt akar venni, a kijelölt EB-válogató versenyek közül kettőn kötelező a részvétel.

 

Az Európa-bajnokságon a döntőbe kerülési eséllyel rajthoz álló párosok indítását tervezzük, amely elv szerint a gyermek és ifjúsági csapat és a válogató időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó fiatal lovas párosok Eb részvételét tartjuk reálisnak. A válogatás fő szempontja a kiemelkedő és folyamatosan jó teljesítmény a válogatókon és a külföldi, hazai nemzetközi versenyeken. Az Utánpótlás Kapitány szakmai felelőssége az Európa Bajnokságon résztvevő Magyar Válogatott kijelölése és vezetése, ő dönt a kontinensviadal indulóiról. Az Európa Bajnokságra utazó keret összeállítását,  az utazás költségvetését és logisztikáját legkésőbb a végleges nevezési határidő lejárta előtt 5 nappal a Díjugrató Szakbizottság elé terjeszti. A részvétel teljes körű szervezését az Utánpótlás Kapitány és a Díjugrató Szakbizottság végzi.

 

2016-ban az utánpótlás válogatott célja mindhárom korosztályban, hogy a nemzetközi versenyeken a lehető legeredményesebben szerepeljen. A CSIO Nemzetek Díja versenyszámában induló válogatott csapatainkkal illetve a nagydíjakban rajthoz álló versenyzőinkkel, lehetőség szerinti legjobb helyezések elérése, az Európa-bajnokságon egyéniben induló lovasaink döntőbe jutása, csapat indulása esetén pedig pontszerző helyezés elérése a cél.

 

Fiatalok nélkül nincs jövő! Az utánpótlás kapitánynak és segítőinek az a célja és feladata, hogy a korosztályukban tudásuk, elért eredményeik, tehetségük és elhivatottságuk alapján kiemelkedő, legjobb lovasokat kiválassza és támogassa. Folyamatos fejlődésükhöz szakmai segítséget nyújtson. Az edzőtáborokban, a nemzetközi versenyeken és az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatokat, tudást felhasználva felnőtt lovasként a Magyar Válogatott és a Magyar díjugratósport hasznos és eredményes tagjai legyenek.

 

Amennyiben a gyermek, ifjúsági és fiatal lovas válogatott Nemzetek Díja versenyszámban áll starthoz, a Nemzetek Díjában induló ló nevezési díját a Díjugrató Szakbizottság fizeti, ha a Nemzetek Díja versenyszámban Magyarország több csapatot is indít, úgy a legeredményesebb csapat lovainak költségét téríti meg. A Nemzetek Díja és Nagydíj versenyszámokban induló illetve korosztályos Európa-bajnokságon részt vevő lovasok esetében a versenyszámok előtti pályabejárás saját edzővel történik és lóra szállás előtt, a pálya nehézségeit és a lovaglási stratégiát, az utánpótlás kapitánnyal megbeszélve állnak rajthoz.

 

Kérjük a válogatott keret tagjainak edzőit, úgy készítsék fel tanítványaikat és lovaikat, hogy a versenyszezon folyamán a válogatottban való szereplés esetén lehetőségeikhez és képességeikhez mérten a lehető legjobb formában álljanak starthoz. A válogatott lovasok edzőinek felelőssége, hogy versenyzőiket hosszú távra menedzseljék. Az utánpótlás korosztály lovasai, edzői és lótulajdonosai szakmai téren felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal Kövy András utánpótlás kapitányhoz. Elérhetőségeink és információ a szakág honlapján.

  

Kaposvár, 2016. 02. 20.

 

Kövy András

utánpótlás kapitány

 

Az utánpótlás keretek tagjait a Talent vizsga utánra tervezzük.

 

 

 

Felnőtt válogatott programja 2016-ra:

 

 

május 05-08 CSIO Linz
május 12-15 CSIO Celje
június 09-12 CSIO Sopot
július 14-17 CSIO Budapest
július 28-31 CSIO Samorin.

 

Felnőtt válogatott keret:
Hugyecz Mariann
Horváth Balázs
ifj. Szabó Gábor
Szász Sándor
ifj. Tóth László

 

A 2016 év legfontosabb versenyei a válogatott számára: Linz, Celje, Sopot, Budapest, Somorja.

Az első négy verseny minősít a Nemzetek Díja döntőre.

A tavalyi szezon második felére egy erős csapat állt össze, első sorban rájuk számítok a csapatversenyeken. De természetesen a lovak állapota is befolyásolja az aktuális utazó keretet.

2015 –ben több ígéretes ló, illetve ló-lovas páros is feltűnt a nemzetközi versenyeken és a hazai GP-ken, idén rájuk is számítok a válogatottban.

 

Fontos, hogy már idén elkezdjünk készülni a 2017-es göteborgi Európa-bajnokságra és lehetőleg minél több páros minősülést és rutint szerezzen a nemzetközi versenyeken.

 

Németh István

szöv. kap.

 

 

Felnőtt válogatott programja 2015-re:

 

2015-ben szövetségi kapitányként az alábbi elképzeléseimet szeretném megvalósítani:

Három kiemelt verseny melyre nagy hangsúlyt kell fektetnünk: júliusban a budapesti CSIO, majd ezt követően Somorján az olimpiai kvalifikációs csapatverseny és augusztus közepén az aacheni díjugrató Európa-bajnokság. Utóbbi két versenyen cél az olimpiai csapat kvóta megszerzése. Amennyiben ezen a két versenyen nem sikerül csapat kvótát szerezni, megcélozzuk az egyéni indulás lehetőségét.

Ezért az Európa-bajnokság után azt a párost vagy párosokat, akik a világranglistán a legtöbb ponttal rendelkeznek, célirányosan menedzseljük tovább.

A Díjugrató Szakág a költségvetéséből erre a célra külön keret képzését tervezi.

2016. 03. 31-ig az esélyes párosok számára a szövetségi kapitánnyal egy olyan versenynaptárt készítünk, amivel a minél több világranglista pont megszerzésére van esély.

Célunk, hogy a kvótaszerzési időszak végéig a világranglistán kvótás helyen álljon egyéni lovasunk.

 

Válogatottunk 2015-ben is szerepelni fog a FEI Nemzetek Díja sorozatban.

A válogatottba ló és lovas PÁROSOK kerülnek :

„A” keretbe kerülhetnek a már EB kvalifikációt szerzett együttesek, Nemzetek Díjában 4 hibapont vagy jobb teljesítmény , és az előző évben kontinens viadalon szereplők.

„B” keretbe kerülhetnek a hazai GP versenyeken, és CSI** vagy nagyobb nemzetközi Nagydíjban hibátlan eredményt elért párosok .

 

Az eredményeket figyelembe véve egyeztetek a lovassal és tulajdonossal, hogy részt kívánnak-e venni a válogatott munkájában.

Dr. Jármy Miklós segíti a válogatottat a meglévő dopping programok tájékoztatásával és betartatásával, továbbá a válogatott lovasok lovainak állatorvosaival koordinált, folyamatos információcserét végez.

Emellett az állatorvosi kezelésekről és a lovak egészségügyi állapotáról én is folyamatos tájékoztatást kérek a keret tagoktól, ill. konzultálok a lovakat kezelő állatorvosokkal.

 

Verseny program tervezet:

ápr. 24-25.

CSI*** Ebreichsdorf/AUT

máj. 08-10.

CSIO**** Linz/AUT

máj. 15-17.

CSIO**** Celje/SLO

jún. 12-14.

CSIO**** Sopot/POL vagy CSI***-W Olomoucz/CZE

júl. 17-19.

CSIO*** Budapest/HUN

júl. 24-26.

CSIO*** Bratislava/SVK

júl. 31-02.

CSI*** Samorin/SVK (olimpiai kval.)

aug. 21-23.

CH-EU-S Aachen/GER

szept. 04-06.

CSIO*** Arezzo/ITA

                                                                                                                                            

Németh István  

szövetségi kapitány

 

Felnőtt díjugrató válogatott 2015:

 

 

Horváth Balázs
Hugyecz Mariann
Krucsó Balázs
Orbán Emil
Szabó Gábor
Szász Sándor
Szuhai Gyula

 

 

Németh István

szövetségi kapitány

 

Díjugrató utánpótlás válogatottak programja - 2015

 

A gyermek,ifjúsági és fiatal lovas válogatott 2015-ös versenyszezonra kitűzött kötelező külföldi és hazai versenyeinek tervezete.

 

 

 

EB válogató versenyek

Április 23-25.

Válogatott összetartás

Május 22-25.

CSIOChJYR Lamprechtshausen/AUT

Június 5-7.

Gróf Széchenyi István emlékverseny Budapest

Június 18-21.

CSIOChJYR Hagen/GER

Július 10-12.

CSI**, CSIChJ Wr.Neustadt/AUT

Július 16-19.

CSIO Budapest/HUN – fiatal lovasok

Augusztus 12-16.

CH-EU-ChJYR-S Wr.Neustadt/AUT

 

 

Amennyiben a fent felsorolt versenyeken kívül bármely korosztályos lovas más külföldi nemzetközi versenyen kíván szerepelni, részvételi szándékát az utánpótlás kapitánynak jelezze. A minősítő versenyekre a nevezést a nevezési határidő előtt 5 nappal adja le minden lovas. A nevezésekkel kapcsolatos ügyintézésben Pataki-Csete Dorottya illetékes.

A válogatott összetartás 2015. április 23-25-e között kerül megrendezésre. A részvétel az “A” keret számára kötelező, költségeket a Díjugrató Szakbizottság téríti, a “B” keret számára ajánlott, önköltséges.

A gyermek, ifjúsági és fiatal lovas Európa-bajnokság 2015. augusztus 12-16-a között az ausztriai Wr.Neustadt-ban kerül megrendezésre. Annak a lovasnak, aki a kontinensviadalon részt akar venni, a kötelezően kijelölt EB-válogató versenyeken kötelező a részvétel.

Az Európa-bajnokságon a döntőbe kerülési eséllyel rajthoz álló párosok indítását tervezzük, amely elv szerint a gyermek és ifjúsági csapat és a válogató időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó fiatal lovas párosok Eb részvételét tartjuk reálisnak. A válogatás fő szempontja a kiemelkedő teljesítmény a válogatókon és a külföldi, hazai nemzetközi versenyeken. Az utánpótlás kapitány a Díjugrató Szakbizottsággal közösen dönt a kontinensviadal indulóiról. Az Európa-bajnokságon induló magyar válogatott lovasai kijelölésének végső határideje a budapesti CSIO-t követő hét. A részvétel teljes körű szervezését a Díjugrató Szakbizottság végzi.

2015-ben az utánpótlás válogatott célja mindhárom korosztályban, hogy a nemzetközi versenyeken a lehető legeredményesebben szerepeljen. A CSIO Nemzetek Díja versenyszámában induló válogatott csapatainkkal illetve a nagydíjakban rajthoz álló versenyzőinkkel, lehetőség szerinti legjobb helyezések elérése, az Európa-bajnokságon egyéniben induló lovasaink döntőbe jutása, csapat indulása esetén pedig pontszerző helyezés elérése a cél.

Fiatalok nélkül nincs jövő! Az utánpótlás kapitánynak és segítőinek az a célja és feladata, hogy a korosztályukban tudásuk, elért eredményeik, tehetségük és elhivatottságuk alapján kiemelkedő, legjobb lovasokat kiválassza és támogassa. Folyamatos fejlődésükhöz szakmai segítséget nyújtson. Az edzőtáborokban, a nemzetközi versenyeken és az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatokat, tudást felhasználva felnőtt lovasként a Magyar Válogatott és a magyar díjugratósport hasznos és eredményes tagjai legyenek.

Amennyiben egy válogatott lovas gyermek, ifjúsági és fiatal lovas Nemzetek Díja versenyszámban áll starthoz, a Nemzetek Díjában induló ló nevezési díját a Díjugrató Szakbizottság fizeti, ha a Nemzetek Díja versenyszámban Magyarország több csapatot is indít, úgy a legeredményesebb csapat lovainak költségét téríti meg.

A Nemzetek Díja, Nagydíj versenyszámokban induló illetve korosztályos Európa-bajnokságon részt vevő lovasok esetében a versenyszámok előtti pályabejárás saját edzővel történik és lóra szállás előtt, a pálya nehézségeit és a lovaglási stratégiát, az utánpótlás kapitánnyal megbeszélve állnak rajthoz.

Kérjük a válogatott keret tagjainak edzőit, úgy készítsék fel tanítványaikat és lovaikat, hogy a versenyszezon folyamán a válogatottban való szereplés esetén lehetőségeikhez és képességeikhez mérten a lehető legjobb formában álljanak starthoz. A válogatott lovasok edzőinek felelőssége, hogy versenyzőiket hosszú távra menedzseljék. Az utánpótlás korosztály lovasai, edzői és lótulajdonosai szakmai téren felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal Kövy András utánpótlás kapitányhoz. Elérhetőségeink és információ a szakág honlapján.

 

Kaposvár, 2015. 03. 06.

Kövy András

utánpótlás kapitány

 

 

Utánpótlás válogatott keret - 2015

 

 

Gyermek „A” keret Gyermek „B” keret
 
Erdős Jázmin Boros Zsuzsanna
Szuhai Péter Kof-Kiss Dorka
Tóth Boglárka Bognár Dóra
Horváth Márkó Szarka Éva
Kovács Georgina Sólyom Sára
Ifjúsági „A” keret Ifjúsági „B” keret
Hollé Sára Stieber Sztella
Jármy Vince Lehotai Máté
ifj. Lázár Zoltán Markó Rebeka
Reisz Panna Kalán Eszter
Weinhardt Virág
Fiatal lovas „A” keret Fiatal lovas „B” keret
Bagyánszky Gabriella Szladek Máté
Burucs Barna Bencsik Laura
Mráz Tamás Füzér Flóra
Sopronyi Réka Szegedi Adrienn
Vándor Zsófia Ujvári Barbara

 

A teljesítmények tükrében folyamatos átjárás van a keretek közt, illetve megfelelő eredmények esetén a keretbe lehet kerülni.

 

Kövy András

 

utánpótlás kapitány

 

 

 

Utánpótlás válogatott keretek a 2014-es évre

 

Gyermek "A" keret:   Ifjúsági "A" keret:   Fiatal lovas "A" keret:
Szuhai Péter
Bagyánszky Gabriella Burucs Barna
Jármy Vince
Hollé Sára Mráz Tamás
ifj. Lázár Zoltán Sopronyi Réka
Szladek Máté Szegedi Adrienn
Varga Ábel Szilágyi Réka
Weinhardt Virág Vándor Zsófia
Gyermek bővített   Ifjúsági bővített   Fiatal lovas bővített
keret:   keret:   keret:
Boros Zsuzsanna Csonka Zsófia
Bencsik Laura
Bosits Boglárka
Lehotai Máté Cserni Panni
Erdős Jázmin
Markó Rebeka Füzér Flóra
Fejes Kata Reisz Panna Nevelits Laura
Horváth Márkó Stieber Sztella
Kerekes Zsófia Ujvári Barbara
Kovács Georgina
Markó Sándor
Vajay Dóra

 

A teljesítmények tükrében folyamatos átjárás van a keretek közt, illetve megfelelő eredmények esetén a keretbe lehet kerülni.

 

Kaposvár, 2014. 03. 04.

Kövy András

utánpótlás kapitány

 

 

Díjugrató utánpótlás válogatottak programja - 2014

 

A gyermek,ifjúsági és fiatal lovas válogatott 2014-es versenyszezonra kitűzött ajánlott és kötelező külföldi és hazai versenyeinek tervezete.

 

 

 

Ajánlott

EB válogató

 

Április 16-18.

 

Válogatott összetartás

Nemzeti Lovarda

 

Április 25-27.

Linz/AUT

 

CSI CH J YR

Május 2-4.

Celje/SLO

 

CSI CH J YR

Május 9-11.

Zduchovice/CZE

 

CSI Ch J Yr

Május 23-25.

Gr. Széchenyi István emlékverseny Budapest

 

CSI* Ch

Június 6-9.

 

Lamprechtshausen/AUT

CSIO Ch J Yr

Június 19-22.

 

Budapest/HUN

CSIO Ch J

Július 3-6.

 

Budapest/HUN

CSIO*** (fiatal lovasoknak)

Július 10-13.

St.Moritz/SUI

 

CSIO Ch J Yr

Július 17-20.

Pezinok/SVK

 

CSIO Ch J Yr

Július 24-27.

Arezzo/ITA

 

Európa-bajnokság           Ch J Yr

Augusztus 8-10.

Wiener Neust./AUT

 

CSI Ch J Yr

Október 24-26.

Wiener Neust./AUT

 

CSI Ch J Yr

 

 

 

 

 

 

Amennyiben a fent felsorolt versenyeken kívül bármely korosztályos lovas más külföldi nemzetközi versenyen kíván szerepelni, részvételi szándékát az utánpótlás kapitánynak jelezze. A minősítő, illetve az ajánlott versenyekre a nevezést a nevezési határidő előtt 5 nappal adja le minden lovas. A nevezésekkel kapcsolatos ügyintézésben Pataki-Csete Dorottya illetékes.

A válogatott összetartás 2014. április 16-18. között a Nemzeti Lovardában , Tattersall szabadtéri pályáján kerül megrendezésre. A részvétel az “A” keret számára kötelező, költségeket a Díjugrató Szakbizottság téríti, a “B” keret számára ajánlott, önköltséges.

A gyermek, ifjúsági és fiatal lovas Európa-bajnokság 2014. július 24-27. között az olaszországi Arezzóban megrendezésre. Annak a lovasnak, aki a kontinensviadalon részt akar venni, a kötelezően kijelölt EB-válogató versenyeken, valamint legalább egy hazai vagy külföldi nemzetközi ajánlott versenyen kötelező a részvétel.

Az Európa-bajnokságon a döntőbe kerülési eséllyel rajthoz álló párosok indítását tervezzük, amely elv szerint a gyermek és ifjúsági csapat és a válogató időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó fiatal lovas párosok Eb részvételét tartjuk reálisnak. A válogatás fő szempontja a kiemelkedő teljesítmény a válogatókon és a külföldi, hazai nemzetközi versenyeken. Az utánpótlás kapitány a Díjugrató Szakbizottsággal közösen dönt a kontinensviadal indulóiról. Az Európa-bajnokságon induló magyar válogatott lovasai kijelölésének végső határideje a budapesti CSIO-t követő hét . A részvétel teljes körű szervezését a Díjugrató Szakbizottság végzi.

2014-ben az utánpótlás válogatott célja mindhárom korosztályban, hogy a nemzetközi versenyeken a lehető legeredményesebben szerepeljen , felkészülve a szezon két kiemelten fontos versenyére a budapesti CSIO-ra és az Európa-bajnokságra . A CSIO Nemzetek Díja versenyszámában induló válogatott csapatainkkal illetve a nagydíjakban rajthoz álló versenyzőinkkel, lehetőség szerinti legjobb helyezések elérése , az Európa-bajnokságon egyéniben induló lovasaink döntőbe jutása , csapat indulása esetén pedig pontszerző helyezés elérése a cél.

Fiatalok nélkül nincs jövő! Az utánpótlás kapitánynak és segítőinek az a célja és feladata, hogy a korosztályukban tudásuk, elért eredményeik, tehetségük és elhivatottságuk alapján kiemelkedő, legjobb lovasokat kiválassza és támogassa. Folyamatos fejlődésükhöz szakmai segítséget nyújtson. Az edzőtáborokban , a nemzetközi versenyeken és az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatokat, tudást felhasználva felnőtt lovasként a Magyar Válogatott és a Magyar díjugratósport hasznos és eredményes tagjai legyenek.

Amennyiben a gyermek, ifjúsági és fiatal lovas válogatott Nemzetek Díja versenyszámban áll starthoz, a Nemzetek Díjában induló ló nevezési díját a Díjugrató Szakbizottság fizeti, ha a Nemzetek Díja versenyszámban Magyarország több csapatot is indít , úgy a legeredményesebb csapat lovainak költségét téríti meg.

A Nemzetek Díja, Nagydíj versenyszámokban induló illetve korosztályos Európa-bajnokságon részt vevő lovasok esetében a versenyszámok előtti pályabejárás saját edzővel történik és lóra szállás előtt , a pálya nehézségeit és a lovaglási stratégiát, az utánpótlás kapitánnyal megbeszélve állnak rajthoz.

Kérjük a válogatott keret tagjainak edzőit, úgy készítsék fel tanítványaikat és lovaikat, hogy a versenyszezon folyamán a válogatottban való szereplés esetén lehetőségeikhez és képességeikhez mérten a lehető legjobb formában álljanak starthoz. A válogatott lovasok edzőinek felelőssége, hogy versenyzőiket hosszú távra menedzseljék. Az utánpótlás korosztály lovasai, edzői és lótulajdonosai szakmai téren felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal Kövy András utánpótlás kapitányhoz. Elérhetőségeink és információ a szakág honlapján.

 

Kaposvár, 2014. 03. 04.

Kövy András

utánpótlás kapitány

 

 

Felnőtt válogatott versenyprogram 2014-es évre

 

Az idei fő célunk, hogy egy 4 fős csapattal ki tudjunk utazni a Világjátékok-ra és ott a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni. Eddig 3 lovasunk kvalifikálódott, reméljük sikerül még egy-két párosnak megszereznie a minősülést.

Ezen kívül szeretnénk minél jobban teljesíteni a CSIO versenyeken megrendezett Nemzetek Díja csapatversenyeken és célunk a bejutás a barcelonai döntőbe.

Első CSIO versenyünk Celje lesz május elején, utána következik a már pontszerzési lehetőséget biztosító linzi CSIO. E két verseny előtt felkészítő CSI versenyeken veszünk részt az olaszországi San Giovanniban, Linzben ill. Ebreichsdorfban.

Harmadik CSIO verseny, ahol tervezzük a részvételt Sopot, június közepén.

A negyedik, egyben az egyik legfontosabb versenyünk az évben, a budapesti CSIO júliusban, ahova a lehető legjobb csapatot szeretném összeállítani.

A Világbajnokságra az utolsó válogató és egyben felkészülő verseny: CSI** Wiener Neustadt.

Az utazó keret utána rögtön egy 1,5 hetes edzőtáboron vesz részt Németországban, ahol megtörténik a lovak egészségügyi átvizsgálása is.

A csapatlovak onnan utaznak együtt az VB-re.

Augusztus második hétvégéjén a pozsonyi CSIO versenyen a 2. csapat részvételét tervezzük.

 

2014.
p-sz-v

Külföldi
nemzetközi versenyek

Hazai
nemzetközi versenyek

Bajnokságok

Március 21-23.

CSI** Wr. Neustadt/AUT

 

 

Március 28-30.

 

 

27-30. FEDELES DÖNTŐ
BP-Tattersall

Április 04-06.

CSI** San Giovanni in Marignano/ITA

 

 

Április 11-13.

CSI*** San Giovanni in Marignano/ITA

 

 

Április 18-20.

CSI** San Giovanni in Marignano/ITA

 

 

Április 25-27.

CSI** Ebreichsdorf/AUT
CSI** Linz/AUT

 

 

Május 02-04.

CSIO Celje/SLO
CSIChJYR Celje/SLO
CSI** Ebreichsdorf/AUT

 

 

Május 09-11.

CSIO Linz/AUT
CSIChJYR Linz/AUT
CSI*, CSIChJYR Zduchovice/CZE

 

 

Május 16-18.

CSI** Ebreichsdorf/AUT

 

 

Május 23-25.

CSI*** Ebreichsdorf/AUT
CSI**, CSIChJYR Lamprechts./AUT

CSI Széchenyi

 

Május 30-
Június 01.

 

 

 

Június 06-08.

CSIO Sopot/POL
CSI**-**** Ebreichsdorf/AUT
CSIOChJYR Lamprechts./AUT

 

 

Június 13-15.

CSIO Olomouc/CZE
CSI**-W Bojourishte/BUL
CSI** Wr. Neustadt/AUT
CSI**, CSIChJYR Lamprechts./AUT

 

 

Június 20-22.

CSI**, CSIChJYR Lamprechts./AUT

CSI*, CSIOChJ Budapest

 

Június 27-29.

CSI**, CSIChJYR Lamprechts./AUT

 

 

Július 04-06.

 

CSIO Budapest

 

Július 11-13.

CSIOChJYR St. Moritz/SUI
CSI*-** Zeltweg/AUT

 

 

Július 18-20.

CSIOChJYR Pezinok/SVK
CSI**-W Pezinok/SVK
CSI**, CSIChU25 Wr. Neustadt/AUT

 

 

Július 25-27.

CH-EU-ChJYR Arezzo/ITA
CSI**, CSIChU25 Wr. Neustadt/AUT
CSI**-***** Villach/AUT

 

 

Augusztus 01-03.

 

 

01-03. Bábolna CH1+OM+GP

Augusztus 08-10.

CSIO Bratislava/SVK
CSI**, CSIChU25 Wr. Neustadt/AUT

 

 

Augusztus 15-17.

CSI***, CSIChU25 Wr. Neustadt/AUT

 

15-17. Tenyész + OM GP
BP-Tattersall vagy Bábolna vagy Mezőhegyes

Augusztus 22-24.

CSI**, CSIChU25 Ranshofen/AUT

 

22-24. Kiskunhalas CH2+OM

Augusztus 29-31.

CSI**, CSIChJYR Lamprechts./AUT

 

28-31. OB
Bábolna vagy BP-Tattersall

Szeptember 05-07.

WEG-S Caen/FRA

 

 

 

 Válogatott kerettagok:

 

Tóth László                                                    Szabó Gábor                                             Szász Sándor

Orbán Emil                                                    Horváth Balázs

Hugyecz Mariann                                          Krucsó Balázs

Szuhai Gyula                                                 Petheő Ákos

Técsy Attila                                                   Gombos László

James Wingrave                                             Pirik Zsolt

Krucsó Szabolcs

 

 

Aiterhofen, 2014. február 12.

Szász Sándor

szövetségi kapitány