Közép-Kelet európai Világkupa vadászugratásának győztese, ifj. Szabó Gábor

A varsói városi sportcsarnokban megszokott helyen rendezik a Közép-Kelet európai liga döntőjét, ahol ma a 145 cm-es vadászugratásban kezdtek a lovasok. Harmincöt indulóból, verőhiba nélkül a legjobb időeredményt, a mezőnyben egyetlen magyar lovasként, ifj. Szabó Gábor érte el sárga kancájával, Timpex Bölcsésszel.

16938870 1443824838982803 7108194955731168463 n

Fotó: Szabó Gábor Facebook

26 éves válogatott lovasunk mögött a német Felix Hassmann végzett, aki specialistája az ilyen versenyszámoknak. A verseny holnap és vasárnap folytatódik.  A speciális pontszámítási rendszer szerint, a Varsóban szerzett és a kvalifikációs versenyekről hozott pontok összeadásával az első három lovas szerez majd indulási jogot az Egyesült Államokban rendezendő Világkupa döntőre.

lesznó

Fotó: Swiat Koni

Gratulálunk! Hajrá Gabó!

Hétvégén a kaposvári Pannon Lovasakadémia kerül a központba. Péntektől vasárnapig rendezik a szezon utolsó előtti fedettpályás országos minősítő versenyét, ahol szép számú nevezés állt össze. A vasárnapi legmagasabb 140 cm-es versenyszámra, harmincöt nevezés érkezett. A kaposvári lovas centrum marad is a figyelem központjában, hiszen két hét múlva rendezik az év első hazai nemzetközi díjugrató versenyét, a Mesterek Tornáját. A fedettpályás szezon után a lovasakadémiára nyáron egy kiemelkedő feladat vár, hiszen a három olimpiai szakág póni Európa-bajnokságát először rendezik Magyarországon.