Magyar Lovas Szövetség Díjátadó Gála díjazottjai a díjugrató sportból

Gróf Széchenyi István Emlékérem

MOLNÁR TAMÁS

molnért

A kitüntetett ízig-vérig lovasember. Egész eddigi életét a lovaknak, a lovas élet jobbításának szentelte.

A Nemzeti Lovardától Mezőhegyesig eredményes élsportolóként versenyzett. Később edzőként hasznosította tapasztalatait. Tanítványai a lovassportban országos bajnoki címekig jutottak.

Az öttusa válogatott lovasedzőjeként olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki aranyérmek kivívásában működött közre.

Az elmúlt évtizedben lovardák irányításában, menedzselésében tevékenykedik.

Lovas életünknek aktív részese és segítője.

Év edzője: Horváth Gábor

horváthg

Horváth Gábor a Győr-Moson-Sopron megyei Győrzámolyban az ország egyik legígéretesebb utánpótlás műhelyét működteti.

Tanítványa, Alasztics Aliz, 2016-ban a magyar díjugrató sport eredményes lovasa. Több mint száz induló között egy hibaponttal, egyéniben a 6-ik helyezést szerezte meg az írországi Európa-bajnokságon, és dupla hibátlant teljesített a 4-ik helyezett magyar csapat tagjaként. Európa három legnehezebb utánpótlás CSIO versenyén – Ausztriában, Lengyelországban és Németországban – mindhárom nagydíjban dobogós.

Másik tanítványa, – a Talent Program legfiatalabb lovasa – Tóth Ninetta szintén tagja volt a 2016-os évben több Nemzetek Díjában eredményes magyar csapatnak.

A kitüntetett edzői munkája jelentősen hozzájárul lovassportunk fejlődéséhez.

Év szövetségi kapitánya: Németh István

stefi

A második szezonban a felnőtt díjugrató válogatott eredményes szövetségi kapitánya.

Irányításával az ifj. Szabó Gábor, Horváth Balázs, Hugyecz Mariann, Tóth László összetételű csapat 2016. legnagyobb és legfontosabb versenyén,

a budapesti CSIO-n győzött. 14 csapatot megelőzve lépett a dobogó legmagasabb fokára.

Válogatott lovasai közül – másfél évtized szünet után – 2016-ban Hugyecz Mariann Világkupa döntőt lovagolt, ifj. Szabó Gábor másodszor nyerte a Nemzeti Lovardában a CSIO nagydíjat.

Magyar Lovassportért Emlékérem

CZINK GYÖRGY

czink

A kitüntetett a magyar edzői kar meghatározó személyisége.

Az ausztrál öttusa válogatott lovasedzőjeként két tanítványával ott volt a riói olimpián. A férfi mezőnyben tanítványa, Max Esposito egyéniben 7., a nőknél Cloe Esposíto aranyérmet szerzett.

Versenyzői az olimpiára Magyarországon készültek, ennek eredményeként az öttusa sport legpatinásabb számában hibátlan pályákat lovagoltak. Teljesítménye honi edzőképzésünk sikere is.

DR. KRIZA ÁKOS

kriza

A kitüntetett orvos-közgazdász, 2010. óta Miskolc város polgármestere.

Hobbija a ló és a lovaglás.

A diósgyőri vár tövében épült Lovagi Tornák Tere megálmodója és megvalósításának vezetője.

E létesítmény nem csupán az Észak- és Kelet-magyarországi régióban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hanem országosan is hiánypótló lovas létesítmény. Négyévszakos talajú verseny- és melegítőpályájával, 750 fős fedett lelátóival, korszerű infrastruktúrájával Magyarország egyik legszebb és legkorszerűbb versenypályája.

A létesítmény kimagasló történelmi és kulturális környezetbe ágyazva kínál igényes megjelenést és sportolási lehetőséget;

2016-ban hét lovassport eseménynek adott otthont, köztük a Díjlovagló Országos Bajnokságnak, a Korosztályos Díjugrató Championatusnak, valamint egy díjugrató Grand Prix-nek.

Magyar bajnokok

 ifj. Szabó Gábor

szabóg

Év tenyésztője

Enyingi Agrár Zrt.

enying

Enyingi Agrár Zrt. Sáripusztai Ménese

Az Enyingi Agrár Zrt. Sáripusztai Ménesében folyó

kimagasló tenyésztői munkát a Magyar Lovas Szövetség elnöksége

„Az Év Tenyésztői Díja” kitüntető címmel ismeri el.

A Sáripusztai Ménesben tenyésztett lovak 2016-ban a három olimpiai szakágban és a fogathajtásban kimagasló eredményeket értek el. Díjugratásban

Az írországi Ifjúsági Európa-bajnokságon Príma és a 15 éves Jármy Vince több mint 100 induló között 4. helyezést ért el.

Zordon – nyergében Horváth Balázzsal – Szlovéniában a Nemzetek Díjában hibátlanul versenyzett, majd a Nemzeti Lovardában a budapesti CSIO-n dupla hibátlant ment, ami nagyban hozzásegítette a magyar díjugrató válogatottat a történelmi győzelemhez.

Bukfenc – a Ménes lovasával, ifj. Gombos Lászlóval megnyerte a diósgyőri GP-t, és ezüstérmet szerzett a felnőtt díjugrató országos bajnokságon.

Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottság díja:

KRUCSÓ FERENC

krucsof

Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottság az elmúlt évben tett edzői felkészítő munkájáért, amely szorosan kapcsolódik a Magyar Lovas Szövetség olimpiai program célkitűzéseivel különdíjat adományoz Krucsó Ferencnek.

Hecker Walter

heckerwalter

Különleges egyénisége ő a hazai lovas életünknek.

Nyíregyházára költözése után, gimnáziumi éveiben került testközelbe a lovakkal.

1984-1987 között dr. Papócsi László elnök mellett a Magyar Lovas Szövetség főtitkára volt.

Megalapította a Pannon Lovas Akadémiát, melynek először oktatója, aztán docense, majd egyetemi tanára, és végül igazgatója volt.

Sokat írt és fordított, elindította útjára a Lovas Akadémia sorozatot, amely azóta is keresett és maradandó lovas szakmai sorozat.

Írásaival maradandót alkotott a fiatalabb lovas generációk számára.

Isten éltessen sokáig Walter!