Cartoon Hero a bajnok a 4 éves lovak között, Benőcz Tamás a szenior

A XXXV. Tenyészverseny második napján három korosztály középdöntője után a négyéves lovak döntőjére került sor. A mezőny huszonnégy lovának egy tíz ugrásból álló, 105 centiméteres magasságú pályát kellett teljesíteniük, amit lovagolhatóságuk, ugrás felett mutatott stílusuk és képességeik szerint értékelt a Szebényi Dánielből és Krucsó Balázsból álló bírói kar.

CartoonHero-kiemelt

A két nap alatt a legjobb összteljesítményt a Bujtor Roland által lovagolt Cartoon Hero nyújtotta. A Kovács Beáta tulajdonában álló magyar tenyésztésű mén 16,5-es pontszámmal tudott nyerni korosztályában.

Második helyen csupán egy tizeddel lemaradva a Szikriga Kft. lova, Quidditch végzett, Horváth Balázzsal a nyergében.

Quidditch-HorvathBalazs

Harmadik helyen szintén egy kiváló mén, Messi 4 zárta a versenyt, mindkét nap 8 feletti stílusponttal, Faluhelyi Ádámáltal bemutatva.

Messi4-FaluhelyiAdam

Negyedik helyen Burucs Barna és Cossack, ötödiken pedig egy helyi lovas, Fazekas István és a Lévai Csillatulajdonában álló Róza végeztek. Hatodik a Jakli Norina által lovagolt Janieta VDL lett. A Lázár család lova, Casper Török Sándorral a nyergében végzett a hetedik, és az MSLT Champion ménje, Aranykapu Qualitano pedig Andirko Benjáminnal a nyolcadik helyen.

A középdöntő további helyezettjei:

Öt éves lovak középdöntő, lovak stílusversenye 120 centiméteren

  • 1. Kovács Henri, TAMBOURINO, Morris Lovas SE, összpont: 8,50
  • 2. ifj. Máté István, NAVADA VAN 'T KLAVERTJE VIER, Gyula Farm Miskolc LSC, összpont: 8,30
  • 3. Hugyecz Mariann, KATERINA, Hetényegyházi Hullám, összpont: 8,10

Hat éves lovak középdöntő, lovak stílusversenye, 125 centiméter

 

  • 1. Sándor Balázs, MON AMI, Sándor Lovasfarm Kft., összpont: 8,40
  • 2. Máriás Sára, MEDÁLL, Debreceni LA KH, összpont: 8,30
  • 3. Füzér Flóra, CHIARA, Kiskunhalasi LTSE, összpont: 8,20

 

Utánpótlás lovak középdöntő 135-140 centiméteren

 

  • 1. ifj. Néveri Imre László, CASPARK, Pirik Farm, 0,00 hp, 70,51 mp
  • 2. ifj. Szabó Gábor, LORD CLASSIC, Timpex Nyíregyh. LK, 0,00 hp 74,68 mp
  • 3. Kovács Henri, CHANEL IC, Morris Lovas SE, 0,00 hp, 74,86 mp

 

 A nap legnagyobb közönségérdeklődését kiváltó száma az öregfiúk döntője valamivel délután öt órakor kezdődött. Tizenegy nevezés érkezett az öregfiúk díjugrató magyar bajnokságára. A műsorvezető Tuska Pálolimpikon már a pályabejárásnál remek hangulatot teremtett az"öregek" meginterjúvolásával. A közönség hangulata tovább fokozódott a szeniorok pályára lovaglásakor, akik kockázatos, ám elegáns pályákkal igazolták, hogy"öreg lovas nem vén lovas."

lovi4

A mezőny felkészültségét jellemzi, hogy nyolc hibátlan lovaglás született és ezzel az összevetés rendkívül izgalmassá, dinamikussá vált. Ahogy jöttek a lovasok úgy rövidültek a hibátlan pályák. Sokáig  indulónak számító, egykori Dózsás Kiss Zoltán vezetett Roy King-gel, de végül Benőcz Tamás Spury-val nyerte az összevetést egy bátor és magabiztos pályával.

Benőcz Tamás: Én a klasszikus lovasiskola képviselője vagyok. Nem is lehetek más koromnál fogva.  Olyan mesterektől tanultam, akik az alapoktól kezdve mindent, amit tudtak átadtak. Bár sokat változott a díjugrató sport, de a legfontosabb, a társ, a ló azért maradt az ami volt évszázadokkal ezelőtt is és aki jól kezeli, az megtalálja a számítását. Ez egy csapatmunka, a ló és a lovas közötti összhang optimális megteremtése a feladat. Nekem sikerült most a legjobban, az egyébként igen felkészült mezőnyben. A fűtől nem kell félni, ez az igazi otthona a díjugratásnak. Csak meg kell nézni Aachent, ami ma is a legrangosabb versenyek egyike és füvön zajlik. Köszönet a halasi rendezőknek az időrendet összeállításáért, hogy még közönségbarát időben, világosban ért véget a kör.

Forrás: RiderLine