Olomouci jó hírek

Annak ellenére, hogy Csehországban már régóta nem vállalkoznak CSIO verseny megrendezésére, a nyári Olomoucban megrendezendő CSI *** világkupa a régió egyik legjobb és legnépszerűbb versenyévé fejlődött. A magyar lovasok évről évre lovagolnak a cseh városban, és a sikerek az idei évben sem maradtak el. Számtalan magyar helyezés került fel az eredménylistákra a verseny négy napján megrendezett tizennyolc versenyszámban. A legmagasabb kategóriában, a diamond körben is mindvégig az élmezőnyben jártunk. A pénteki, 145 cm-es, hiba-idős versenyszámban hat lovasunk, Krucsó Szabolcs Chacco Blue II , Szász Sándor Pippalotta Tóth László Isti, Horváth Balázs PM Diana, Füzér Gábor Le Royal, Hugyecz Mariann Chacco-Boy is hibátlanul lovagolt.

vandor-zsofi-quintusszal-megnyerte-a-balatonvilagosi-grand-prix-t-2

Szombat délután Olomouc város, 150 cm-es nagydíjában is három magyar lovas tudott verőhiba nélkül célba érni. Szuhai Gyula Druid HH nyergében egy hibapont időtúllépést kapott, Hugyecz Mariann Chacco Boyjal most feladta az összevetést. A címvédő páros, ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel idén is mindent megpróbált a győzelemért, a gyors összevetésben egy verőhibájával most az előkelő nyolcadik helyre került.

timpex-bölcsész

Vasárnap délben a 160 cm-es, negyvenezer euró összdíjazású világkupában ötvenen álltak starthoz. A legjobb magyar teljesítményt a kivételes képességű és nagyszerű formában ugró Zordonnal, a múlt heti bábolnai világkupa győztese, Horváth Balázs érte el.

zordon-1

Hat tiszta hibátlan teljesítmény született az alappályán, végül a győzelmet a hazai közönség nagy örömére a korábbi fiatal lovas Európa-bajnok, Ales Opartny otthon tartotta, megelőzve a két német lovast, Jörne Sprehet és Tobias Meyert. Horváth Balázs átlépve az alapidőt, legjobb egy hibapontos teljesítménnyel, Zordonnal a hetedik helyre ugratott. A Pataki Ménes első számú lovasa, két vasárnap alatt tekintélyt parancsoló világkupa pontot zsebelt be.

Részletes eredménylisták: http://www.csiolomouc.cz/program

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu