A legmagasabb szinten is élmezőnyben Magyarország

Bomba erős mezőny állt össze Lengyelország ötcsillagos Nemzetek Díja versenyszámára. Tizenhárom csarapt startolt Sopotban, ahol az első forduló után nemzeti válogatottunk a második helyen állt. Németh István szövetségi kapitány csapatából az elsőre Hugyecz Mariann négy hibaponttal ért célba Chacco Boyjal, de a második fordulóban nem hibázott és a kimagasló értékű hibátlant hozta.

vandor-zsofi-quintusszal-megnyerte-a-balatonvilagosi-grand-prix-t-3

Második lovasunk, Krucsó Szabolcs, Paul Schockemöhle által tenyésztett Chacco Blue II-vel elsőre egy hibaponttal, másodszor kilenc hibaponttal bizonyította, hogy van helye a 160 cm-es magasságokban.

krucso-szabolcs-alig-2-masodperccel-maradt-le-a-szlovakiai-vilagkuparol

Harmadik lovasunk, Horváth Balázs sárga fedezőménjével, Zordonnal kilenc hibapont után javítani tudott és négy hibaponttal csapatunkat az élmezőnyben tartotta.

PC-03 Horvath Balazs- Zordon

Záró lovasunk ifj. Szabó Gábor lova Timpex Bölcsész sajnos belelépett a vízbe, amit másodszorra sem tudott kiküszöbölni és az első ugrásnál beszedett peches verőhiba után, négy és nyolc hibapont került fel a listákra.

nagyszeru-csapatunk-van-2

A két tizenhárom hibapontos csapat vetett össze az elsőségért, nyert az Egyesült Államok, Hollandia előtt. Magyarország huszonegy hibaponttal az ötödik helyre került, megelőzve meghatározó országok csapatait, mint, a John és Michael Whitakerből felálló Nagy-Britanniát, az olimpiai érmes Svédországot, a Bertran Allennel és Cian O'Connorral kiálló íreket. Nemzetek Díja ötödik helyezésünk értékét növeli, hogy a legmagasabb szinten, öt csillagon született ez a siker.


Gratulálunk!